#spor

BADEM SÜTÜNÜZÜ KENDİNİZ YAPIN

AFGAN KARAHAN | 9 Ekim 2015 #spor

Hayvansal gıda ürünlerine karşı duyarlılığın giderek arttığı günümüzde soya ve badem sütüne olan ilgi de artıyor. Özellikle büyük marketlerin süt ve süt ürünleri reyonlarında farklı alternatifler bulunabiliyor. Birçok hazır gıda ürünü gibi bu sütleri de evde hazırlamak mümkün, özellikle de badem sütünü.

Marketlerde satılan badem sütlerinde, piyasada bulmanın pek de kolay olmadığı farklı malzemeler yer alıyor ancak temel malzemeler elinizin altında. Üstelik Martha Stewart’ın bu özel tarifinin ihtiyaç listesi de hiç kabarık değil. Hiçbir hayvansal ürün içermeyen badem sütü için blender, süzgeç, yine süzme işlemi için gerekli olan ince bir tülbent, taze badem ve su yeterli. Unutmayın, bademin taze olması önemli, kavrulmuş ya da tuzlu badem kesinlikle aynı sonucu vermeyecektir.

NASIL YAPILIR?

Bir bardak bademi blender’a koyun ve üzerine bir bardak kaynar su ekleyip yarım saat kadar bekleyin.
Sonrasında bu karışıma oda sıcaklığında üç bardak su daha ekleyin ve köpükleninceye kadar blenderda karıştırın.
Karışımı, üzerine tülbent yerleştirdiğiniz süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba alın. Süzgeç üzerinde kalan tortuyu kaşık ya da spatula yardımıyla ezerek içinde kalan suyun da da çıkmasını sağlayın.
Ardından sütünüzü buzdolabında soğumaya bırakın. İçeceğiniz zaman çalkalamayı da unutmayın.

YAZAR HAKKINDA

AFGAN KARAHAN

Fotoğraf, sinema ve seyahat tutkunu freelance yazar, editör.