#yaşam

RESTORAN HAFTASI'NDA DÜNYADAN SOKAK LEZZETLERİ

| 29 Mart 2016 #yaşam

Bir tabak içinde ekmek arası köfte, domates, turşu ve biber

Gelenekselleşen lezzet buluşması Restoran Haftası'nın 7.si, "Sokak Lezzetleri Restoranlarda, Restoranlar Sokakta" mottosuyla nisan ayı boyunca 7 farklı şehirde sokak lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturacak. Misafir olarak gelen üç yabancı şef, kendi ülkelerinin sokaklarından izler taşıyan sunumlar gerçekleştireceği 7. Restoran Haftası, 3 Nisan Pazar günü Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilecek etkinlikle başlayacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep'teki yaklaşık 150 restoranın katılacağı bu özel hafta boyunca şeflerin özel yorumlarıyla hazırlanmış sokak lezzetleri, uygun şarapları da içeren menülerle uygun fiyatla lezzet tutkunlarıyla buluşacak. 20 "fine dining" restoranı ise ay boyunca farklı günlerde "Degüstasyon Menüsü" hazırlayarak lezzetleri tüm ay boyunca ulaşılabilir kılacak.

Uzakdoğu yemekleri ve bir kadeh şarap

Michelin yıldızlı Josh Eggleton ve Cristina Bowerman'ın yanı sıra Taylandlı şef Vatcharin Bhumichitr'in katılacağı ve Türkiye'ye ait sokak lezzetlerinin Halat by Divan’ın şefi Faysal Üren tarafından hazırlanacağı 3 Nisan tarihindeki açılış etkinliği 12:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

7. Restoran Haftası'nın açılış etkinliğinin biletleri Biletix üzerinden satın alınabilir.

Kıymalı pide, salata ve bir kadeh şarap