#yaşam

ALANCHA BU YAZ BODRUM’DA

NİLAY ÖRNEK | 20 Temmuz 2017 #yaşam

Ah o 50 TL’lik lahmacun yok mu?! Son noktayı o koydu ve Bodrum’la ilgili yeme-içme haberleri lezzetten çok, fiyat odaklı yapılır oldu... Buna karşın yerel ürün cenneti sayılabilecek Bodrum’un lezzet konusundaki iddiası sürüyor. Son olarak Alancha da, bu yaz Torba’da, The Bodrum By Paramount Hotels içindeki yerini aldı.

Malum biz Alancha adını ilk İzmir’den bildik. Şef Kemal Demirasal, önce İzmir Alaçatı’da, yenilikçi, farklı bir restoran ortaya çıkardı ve geçtiğimiz senelerde, isim haklarını devrederek restoranını İstanbul Maçka Residance’a taşıdı.

Ancak bir süre sonra, Alancha’dan ayrılan Demirasal, Alaçatı'da yeni projelere başladı ve İstanbul-Alancha bayrağını şef Deniz Temel’e bıraktı.

Ben o arada gitmediğim ve tanıdıklarım biraz da gece kulübü niyetine gittikleri için dönüştüğünü düşünmüştüm ki, restoran olarak da hız kesmemiş...

Neyse... Bu işin İstanbul tarafı.

Ata tohumundan domates, taze otlar ve keçi peyniri ile...

MENÜ NASIL?

Daha yeni olan kısım ise şu, Alancha, yazın Deniz Temel şefliğinde Bodrum’a taşındı.

Bodrum Torba’da, The Bodrum By Paramount Hotels içindeler...

Bodrum’da lezzetli restoran çok ama bölge şef restoranı açısından çok zengin değil. Yoldaş Sönmez’li Ent ve ardından Alancha birer renk.

“Denizden solungaçsızlar” isimli tabağın bir versiyonu!

Peki neler mi var?

Sabit fiyata tadım menüsü de alabiliyor ya da menüden seçtiğiniz, ağırlıklı olarak paylaşımlık tabakları da sipariş edebiliyorsunuz.

Yazdıkları ve söyledikleri üzere menü, Türkiye'nin yedi bölgesinden ilham almış. Ege otlarıyla başlıyor, Marmara ile göçmen kültürüne uzanıyor, Doğu Akdeniz’in baharatları solunuyor, Karadeniz'e geçişin ardından Doğu ve İç Anadolu bölgeleriyle ete geçiş yapılıyor. Sonsa sürprizli...

Menüde, benim de çok sevdiğim İzmir Asım Usta’dan kokoreç de var; taş ezme, önünüzde hazırlanan çiğ köfte de... Kurutulmuş Boşnak eti de var, denizden çıkmış tabaklar da...

Kuzu kelle, bazlama, sumak sosu, otlar ve çiçekler...

Yemekteki giriş, gelişme, sonuç bölümleri menüde “sahne bir, sahne iki ve son sahne” olarak sunuluyor.

Meraklısı için İstanbul Alanch'da da ön planda olan kokteyl zenginliği buraya da taşınmış. Pek çok gece canlı müzik de var...

Bodrum’a yolu düşüp denemek isteyenlere...

Fotoğraflar: Sinan HAMAMSARILAR & Nilay ÖRNEK

YAZAR HAKKINDA

NİLAY ÖRNEK

Gazeteci, televizyon programcısı. 5 yıl Sabah’ta editörlük; 8 yıl Milliyet’te köşe yazarlığı ve editörlük yaptı. Milliyet’te çalışırken önce 1 yıl, ardından 4 ay Knight Wallace Fellows adlı gazetecilik bursu için ABD’ye gitti. Kuruluşunda yer aldığı Habertürk Gazetesi’nde önce yazı işleri müdür yardımcısı ve yazar, sonra da hafta sonu ekleri genel yayın yönetmeni ve yazar olarak 2,5 yıl görev yaptı.

2,5 yıl da Akşam Gazetesi’nde ek yayınları yönetti. gazetevatan.com’un yayın yönetmenliğini yaptı. 2 yıl boyunca Digiturk Turkmax Gurme’de Şehirli Sofralar adlı bir yemek/yemek kültürü/mekan programı yaptı. Sözcü Gazetesi’nin günlük ekinde de 2 yıl boyunca haftanın 2 günü köşe yazdı; ek günlükten haftalığa dönünce ayrıldı. Kafa Dergisi'nde ilginç koleksiyonları olan insanlarla söyleştiği “Koleksiyon Kafası” adlı bir sayfa yapıyor. KiaMore'da, spesifik olarak yemek, yemek kültürü ve çevresinde gelişen olaylar hakkında yazıyor. Yurt dışı ve yurt içinde de çeşitli yayınlara ilgi alanı olan konularda dosyalar hazırlıyor. Yeniden “masabaşı”na dönmemek için sıkı gezip sıkı çalışıyor...

BENZER İÇERİKLER