#yaşam

BAŞKA BİR ŞEKER MÜMKÜN!

NİLAY ÖRNEK | 4 Ekim 2017 #yaşam

Şekeri mümkün olduğunca azaltmak lazım ki, bu kimi zaman zor. En “şekerli” pastanelerde bulabileceğiniz ürünlerin en azından hurma tipi doğal tat vericilerle yapılmış olanı gönül ferahlatıyor, ani şeker yükselmelerini önlüyor. Buna dikkat eden Patisserie de Pera’ya konuk olduk

Pera Palace Hotel Jumeirah’ın içindeki Patisserie de Pera, Beyoğlu’nun nostaljik ve hoş kalabilen noktalarından birinde kekler, pastalar, çeşitli tatlılar yemek isteyenlere “bir tık olsun” daha gönlü rahat tutacak alternatifler bunuyor.

Menüde tahinli keçi boynuzu dome, beyaz çikolatalı çarkıfelek meyveli crunch, kestane ekmeğinde sandviç, glutensiz kuru meyveli kek gibi seçenekler sunuyor.

Bu arada Patisserie de Pera’daki olmasa da sık yaptığımız bir tarifi de vermek isterim:

Unsuz Şekersiz Brownie

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 175 gram hurmadan elde edilecek püre (1 çay bardağı kadar)
  • Yarım çay bardağı (Ajda boy tabir edilen büyükçe olanlardan) zeytinyağı
  • Dörtte üç çay bardağı kakao
  • Dörtte üç çay bardağı keçiboynuzu unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Birkaç damla limon
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 2 avuç ceviz

Yapılışı:

  • Hurma püresi hazırlamak için hurmayı yaklaşık 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.
  • Hurmaları mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Yumurtaları çırpın (çatalla olabilir), bir süre sonra da zeytinyağı ve hurma püresini ekleyip çırpın.
  • Karışımın üzerine elenmiş kakao, keçiboynuzu unu, limon, karbonat, tuz ve vanilyayı ekleyin.
  • Tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Son olarak cevizleri elinizle kırarak ekleyin, karıştırın.
  • Bir fırın kalıbını yağlayın ve karışımı yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk pişirin.

Video: Sinan Hamamsarılar

YAZAR HAKKINDA

NİLAY ÖRNEK

Gazeteci, televizyon programcısı. 5 yıl Sabah’ta editörlük; 8 yıl Milliyet’te köşe yazarlığı ve editörlük yaptı. Milliyet’te çalışırken önce 1 yıl, ardından 4 ay Knight Wallace Fellows adlı gazetecilik bursu için ABD’ye gitti. Kuruluşunda yer aldığı Habertürk Gazetesi’nde önce yazı işleri müdür yardımcısı ve yazar, sonra da hafta sonu ekleri genel yayın yönetmeni ve yazar olarak 2,5 yıl görev yaptı.

2,5 yıl da Akşam Gazetesi’nde ek yayınları yönetti. gazetevatan.com’un yayın yönetmenliğini yaptı. 2 yıl boyunca Digiturk Turkmax Gurme’de Şehirli Sofralar adlı bir yemek/yemek kültürü/mekan programı yaptı. Sözcü Gazetesi’nin günlük ekinde de 2 yıl boyunca haftanın 2 günü köşe yazdı; ek günlükten haftalığa dönünce ayrıldı. Kafa Dergisi'nde ilginç koleksiyonları olan insanlarla söyleştiği “Koleksiyon Kafası” adlı bir sayfa yapıyor. KiaMore'da, spesifik olarak yemek, yemek kültürü ve çevresinde gelişen olaylar hakkında yazıyor. Yurt dışı ve yurt içinde de çeşitli yayınlara ilgi alanı olan konularda dosyalar hazırlıyor. Yeniden “masabaşı”na dönmemek için sıkı gezip sıkı çalışıyor...

BENZER İÇERİKLER