#yaşam

İSTANBUL'DA YENİ SEZONUN, YENİ MEKANLARI...

NİLAY ÖRNEK | 28 Eylül 2016 #yaşam

Capricorn, "adından da anlaşılmayacağı üzere" kabuklu deniz ürünleriyle havalı bir giriş yaptı, Gram'ın yenisi Bebek'te açıldı... İşte yeni sezonun birkaç yenisi...

Capricorn, "adından da anlaşılmayacağı üzere" kabuklu deniz ürünleriyle havalı bir giriş yaptı, Gram'ın yenisi Bebek'te açıldı... İşte yeni sezonun birkaç yenisi...

İstanbul yeni sezona yeme-içme dünyası açısından da yeniliklerle giriyor.

Kentsel dönüşümün getirdiği negatif değişimler, yaz dönemi durgunluğu, turist azlığı gibi etkenlerle yeme-içme sektöründe de oluşan durgunluğa yeni aşılar iyi gelecek.

Bu yüzden ilk bakışta göze çarpan yenilikler, yeni yatırım ve heyecanların pek çoğumuza iyi hisler verdiği kesin.

Peki en azından İstanbul'da neler var?

1- Karaköy'de geçtiğimiz aylarda kapanan Maya'nın yerinde şimdiden yeni bir mekân var. Nuran adlı meyhane...

2- Maya'yı kapatan Didem Şenol, diğer yeme-içme konsepti, birkaç şubeli "Gram"lara ağırlık vereceğini açıklamıştı. Gram Bebek de en yeni açılanlandan...

3- Nişantaşı Grey'in işletmecileri, Cihangir Leyla'nın yerinde eskisinden çok farklı bir atmosferde yeni bir mekan açıyor; birkaç haftaya...

4- Şişhane'deki Safi Meyhane kapanmıştı; yerine bir Starbucks açılmış ama henüz oturma alanı açık değil.

5- Bomontiada'da yeni bir mekan daha açıldı, bir brasserie: Monochrome.

6- Ve Capricorn...

Adından anlaşılmayacağı üzere bir deniz ürünleri restoranı :)

D.ream grubunun yeni konsepti.

Adını, D.ream grubunun sahibi Ferit Şahenk'in ve kızının burcundan, teknesinin adından alan Capricorn (Oğlak Burcu), balık ve deniz ürünlerinde iddialı.

Restoran Ortaköy'de Zuma'nın eski yerinde.

300 kişilik restoran haftanın 7 günü açık olacakmış.

Restoranın menüsünde istiridye, ıstakoz, midye, karides ve ahtapotla hazırlanan farklı alternatifler var; içki menüsü de pek çok farklı seçenek sunuyor.

Hafta başında tadım yemeklerinin yapıldığı restoranda benim favorilerim arasında kalamar carbonara, karides kaserol ve ahtapot şiş gibi lezzetler var.

YAZAR HAKKINDA

NİLAY ÖRNEK

Gazeteci, televizyon programcısı. 5 yıl Sabah’ta editörlük; 8 yıl Milliyet’te köşe yazarlığı ve editörlük yaptı. Milliyet’te çalışırken önce 1 yıl, ardından 4 ay Knight Wallace Fellows adlı gazetecilik bursu için ABD’ye gitti. Kuruluşunda yer aldığı Habertürk Gazetesi’nde önce yazı işleri müdür yardımcısı ve yazar, sonra da hafta sonu ekleri genel yayın yönetmeni ve yazar olarak 2,5 yıl görev yaptı.

2,5 yıl da Akşam Gazetesi’nde ek yayınları yönetti. gazetevatan.com’un yayın yönetmenliğini yaptı. 2 yıl boyunca Digiturk Turkmax Gurme’de Şehirli Sofralar adlı bir yemek/yemek kültürü/mekan programı yaptı. Sözcü Gazetesi’nin günlük ekinde de 2 yıl boyunca haftanın 2 günü köşe yazdı; ek günlükten haftalığa dönünce ayrıldı. Kafa Dergisi'nde ilginç koleksiyonları olan insanlarla söyleştiği “Koleksiyon Kafası” adlı bir sayfa yapıyor. KiaMore'da, spesifik olarak yemek, yemek kültürü ve çevresinde gelişen olaylar hakkında yazıyor. Yurt dışı ve yurt içinde de çeşitli yayınlara ilgi alanı olan konularda dosyalar hazırlıyor. Yeniden “masabaşı”na dönmemek için sıkı gezip sıkı çalışıyor...

BENZER İÇERİKLER